Dejstvo je, da rastline oziroma najrazličnejše cvetlice v naš dom pa tudi zunaj njega prinesejo nek estetski doprinos. Posledično skorajda ni doma, kjer ne bi kraljevala vsaj ena od rastlin. Pri vzgoji pa je seveda treba upoštevati marsikaj. Ne nazadnje tudi to, v kakšna cvetlična korita jih bomo posadili.

Na trgu so na voljo cvetlična korita iz najrazličnejših materialov, na primer iz lesa, plastike, betona, gline. Odločitev, katera posoda je najprimernejša, pa je seveda odvisna od marsičesa. Zagotovo pa je, da se vsi omenjeni materiali ponašajo s prednostmi pa tudi s slabostmi.

Betonska korita za rastline so lepa, a težka za prenašanje

Izjemno priljubljena so betonska cvetlična korita, ki so primerna zlasti za zunanje prostore, enako dobro pa se lahko obnesejo tudi v različnih bivalnih prostorih, kot je na primer dnevna soba. So zelo lepa na pogled, še posebej tista, ki so privlačnega barvnega odtenka. Korita takšne vrste lahko tudi sami obarvamo v želen barvni odtenek.

Po drugi strani pa so cvetlične posode iz betona precej težke, kar zlasti občutimo pri prenašanju sem in tja.

Plastična korita za cvetje so še vedno ena od najpogostejših izbir

Čeprav korita za rože iz plastike ne veljajo za najbolj privlačna, pa so zaradi svoje izjemne praktičnosti še vedno daleč najbolj priljubljena izbira. Na trgu lahko izbirate med različnimi velikostmi pa tudi oblikami. Na voljo so takšna minimalistična kot tudi izjemno velika.

Prednost plastičnih korit pa je ta, da so lahka za prenašanje.

Lesena korita za rože

Še ena izbira so lesena cvetlična korita, ki so v naših krajih precej priljubljena. Na pogled so lepa, prav tako so tudi dovolj praktična. Ne nazadnje jih lahko daste izdelati tudi po meri.

Za vsa omenjena korita oziroma posode za rastline pa velja, da so lahko izjemno bogato okrašena, po drugi strani pa skrajno minimalistična.