Če bi se organizacije poroke radi lotili sami, dvakrat premislite. Gre namreč za kar konkreten zalogaj, zaradi katerega ste lahko samo še bolj živčni in pod stresom, namesto da bi uživali v zaroki in v poročnem dnevu. Prav zato se mnogi pari odločajo za najem profesionalca, ki se ukvarja z načrtovanjem in organizacijo porok. Če pa ne morete iz svoje kože in bi radi, da je organizacija poroke prepuščena izključno vam (oziroma vsaj delno, drugi del pa nase prevzame podjetje, ki organizira poroke), potem si morate prebrati spodnje vrstice, v katerih smo zbrali dragocene informacije, česa ne smete pozabiti, ko se lotevate organizacije lastne poroke.

Najprej je treba seveda določiti najbolj pomembno zadevo, to sta datum in kraj poroke. Se boste poročili civilno ali bo poroka tudi cerkvena? Na upravni enoti opravite rezervacijo datuma poroke, izberite cerkev in tudi tam naredite rezervacijo. Nato je treba določiti, koliko denarja boste vložili v poroko. Naslednja stvar je določitev stila poroke in iskanje oblek, ki jih želite imeti na sebi na poročni dan. Po poroki se morate s partnerjem preseliti v skupno domovanje, zato določita, kje bosta tedaj bivala. Začeti je treba z urejanjem tega novega bivališča. Ne pozabite na to, da je treba spoznati obe družini in potrditi datum in kraj poroke.

Organizacija poroke zajema tudi izbiro gostišča, kjer bo potekalo slavje. Poskrbite tudi za to, da bo izbran poročni meni. Zmenite se, koliko vas bo to stalo. Nato je treba sestaviti seznam povabljencev in se odločiti, kdo bosta vajini poročni priči. Začeti je treba tudi z zbiranjem različnih ponudb za fotografa, snemalca, poročna vabila, glasbenike, konfetne aranžmaje, cvetje in dekoracijo, prstane, knjigo daril, medene tedne … Skratka, čaka vaju veliko dela in če menite, da temu ne boste kos, se raje odločite za profesionalno organizaciji poroke.