Prijatelj je zidal hišo in je imel tudi veliko problemov oziroma ovir. Ni vedel točno v kaj se spušča in kaj vse je potrebno, da se gradi hiša. Bila je ena dobra stvar, ki pa jo je naredil. Glede na to, saj je hišo delal popolnoma sam, s pomočjo parih prijateljev, je bila ena stvar, ki jo je naredi pravilno. Kupil je fasadni oder.

Fasadni oder mu je prišel prav marsikje še posebej pa pri delu fasade in pa pri delanju žlebov pri strehi. To gre seveda za delo na višini in lestev ni prava izbira pri temu. Še posebej, ko se lotiš fasade, rabiš stabilna tla in ni dobro da si naslonjen na fasado. Tako da je fasadni oder res odlična in priročna zadeva. S fasadnim odrom je tudi lažje potem opravljati delo, saj imamo lahko pripomočke na njem in imamo vse pri roki in se ne rabimo niti stegovati nekam v neznano. Delo opravljaš nemoteno brez večjih problemov. Prijatelj je na tem mestu naredil prav, če prav mu je šlo sto drugih stvari narobe je naredil vsaj nekaj prav in na koncu je bila hiša postavljena neglede na vse ovire, ki jih je moral preskočiti, da je prišel do tega trenutka, da je lahko rekel, da ima hišo.

Vsi smo seveda zelo ponosni nanj in komaj čakamo vselitveno zabavo, da vidimo to čudo, ki si ga je zamislil. Veliko denarja je šlo v vse te zadeve, ki spadajo k hiši in tako mu želimo tudi mi malo pomagati z malenkostmi, ki sigurno ni pomislil, da jih rabi okoli hiše in v njej. Skupaj smo mu kupili, preprogo, kozarce, odpirač za pivo in vino, kuhalnice, posteljnino in še druge majhne stvari, ki mu bodo sigurno prišle prav, glede na to da je prej živel pri starših in sedaj definitivno vemo da ni imel ničesar.

Fasadni oder je zelo dober pripomoček pri delu z hišo