Podaljševanje trepalnic je postopek, ki se uporablja za povečanje volumna, dolžine in debeline vaših trepalnic. Minilo je že kar nekaj let od takrat, ko so začeli v kozmetičnih salonih uporabljati to metodo. Na začetku se je zdelo, da bo podaljševanje trepalnic kmalu potonilo v pozabo, saj so bili prvotni materiali za to še precej daleč od naravnega videza. Poleg tega pa so bile podaljšane trepalnice tudi precej težke in neudobne za nošenje. Pogoste so bile tudi alergijske reakcije na lepilo, ki se je uporabljalo pri postopkih podaljševanja. Sodobna lepila, ki jih uporabljajo v najsodobnejših kozmetičnih salonih so zelo podobna lepilom, ki se uporabljajo v kirurgiji. Za ta lepila je značilno, da so dermatološko testirana in imajo za seboj ogromno število kliničnih študij, ki potrjujejo njihovo neškodljivost za kožo ter predvsem hipoalergenost.

To pa v praksi pomeni, da je zelo malo možnosti, da bi se pri osebi, ki se je odločila za podaljševanje trepalnic, pojavila alergija na lepilo. Ob nanosu lepila za umetne trepalnice, ki se ga nanese na obstoječo naravno trepalnico, pa je tudi zelo pomembno, da to izvede ustrezno usposobljena stilistka. V nasprotnem primeru se vam lahko zgodi, da se vam bo umetna trepalnica predčasno odlepila ali pa vam bo preveč obtežila veke. Posledica nestrokovno izvedenega postopka podaljševanja trepalnic pa je lahko zelo nenaraven videz, ki bo namesto videza naravne urejenosti poudarjal neestetsko umetno korekturo vaših trepalnic. S takimi trepalnicami se ne boste dobro počutile, saj se vam bo zdelo, da vsi najprej opazijo vaše trepalnice in se ob njih zamislijo, ali ne bi bilo boje, da bi ostali pri naravnih.

Le najboljša prijateljica ali pa vaš partner se vam bosta upala iskreno povedati svoje mnenje, da vam podaljšane trepalnice ne pristajajo zaradi umetnega videza. Zelo pomembno je, da za oblikovanje vaših trepalnic izberete vrhunsko usposobljeno in strokovno podkovano osebo. O tem se lahko prepričate tudi s pomočjo licence ali certifikata, ki vam ga taka oseba lahko izkaže v kozmetičnem salonu. Običajno se usposobljene kozmetičarke lahko pohvalijo s certifikati, razobešenimi na steni v svojem salonu.

Ob tem naj vam cena ne predstavlja osnovnega vodila. Le kaj vam bo pomenilo nekaj evrov, ki jih boste prihranili, rezultat na vašem obrazu pa bo porazen. Namesto, da bi podaljšane trepalnice povečale vašo samozavest, se bo zgodilo ravno obratno. V takem primeru vam ne bo preostalo nič drugega kot odstranitev obstoječih umetnih trepalnic in ponovno podaljševanje trepalnic pri zelo dobro usposobljeni stilistki.