Zelo pogosta težava pri marsikom je zaprtost in včasih se to lahko reši zelo hitro, včasih pa ne tako zelo hitro. Vsekakor je zelo pomembno to, da se posameznik temu posveti, ne le takrat, ko težava nastane, ampak tudi, takrat, ko težave na tem področju ni. Včasih sem mislila, da se bom temu lahko izognila tako, da bom le takrat, ko imam težavo, poskrbela za to, ampak sem se zmotila.

Pravilna prehrana in skrb za prebavo je dober recept, da se zaprtost ne pojavlja pogosto

Sama sem imela zelo velike težave z zaprtostjo in napihnjenostjo, vendar odkar za to skrbim na dnevni bazi se mi zaprtost, zelo redko ponovi. Vseeno pride sem in tja kakšna situacija, ko ne pazim dovolj ali pa pojem kaj takšnega, kar ne vpliva najbolje na mojo prebavo, in tako se zgodi to, da imam lahko hitro kakšen problem.

Sicer se mi vseeno na srečo zelo redko to zgodi in vem, da zelo pazim na to. Ker se vseeno bolje zanašam na naravne metode pa vseeno malce dlje včasih traja, da se potem vse ponovno stabilizira. Če bi bila pa zaprtost vseeno bolj težavna bi pa uporabila kaj drugega, ker bi mi priporočil zdravnik, ampak za zdaj je to, kar jemljem popolnoma dovolj. Vsekakor pa tudi upam, da bo tako ostalo in ne bom imela nobenih dodatnih težav nikoli.

Sladkor je vseka ena stari, ki mi dela največ preglavic. In seveda imam obdobja, ko se temu ne morem upreti. Po navadi se mi takrat pojavi zaprtost, ko nekaj časa posegam po sladkarijah in ne morem prenehati s tem. To potem pomeni, da kar nekaj dni zapored uživam sladkarije, ki niso najbolj zdrave. Nazadnje se mi je zaprtost pojavila neka dni po tem, ko sem sladkarije še prenehala uživati, kar mi je bilo zelo čudno, ampak očitno je bilo vseeno to povezano s preveliko količino sladkorja, ki sem ga v le nekaj dneh vnesla v svoje telo in je vseeno zaprtost nastala, ampak malce kasneje.