Biti lovec je seveda malo bolj natančen hobi. Zelo hitro lahko zgrešiš, še posebej, če nimaš primerna oprema za to. Zelo veliko sem se tudi sama naučila preko dedka, ki je strasten lovec. Sam mi je povedal, kako zelo so pomembni strelni daljnogledi.

Rekel mi je, da so živali tiste, ki zelo hitro zaznajo, ko so v nevarnosti. Imajo zelo dober vonj in pa seveda vse zelo dobro slišijo. Ravno, zato je zelo pomembno za lovce, da niso tako blizu tiste živali, ki jo seveda lovijo. Dejstvo pa je, da seveda živali ne boš videl tako dobro in ne boš zelo natančen, še posebej, če si malce dlje od te živali. Ravno zato pridejo prav strelni daljnogledi, saj ti omogočijo videti žival, kot da bi bil zraven nje. Ko sem bila mlajša mi je to dedek seveda zelo dobro razložil, saj me je to zelo zanimalo, ker nisem vedela, kaj je tista stvar nad puško. Dedek mi je zelo lepo razložil, kaj so strelni daljnogledi in čemu služijo.

Vse skupaj mi je pa seveda zelo lepo obrazložil, saj sem bila še mlajša in nisem razumela čisto vsega, kar je govoril. Dejstvo pa je, da je bila ta tema strelni daljnogledi. Ena izmed edinih tem, ki sem si jo najbolj zapomnila, saj je res zelo dobro razložil. Vse skupaj mi je bilo seveda zelo logično, saj sem to opazila tudi sama. Pri živali, še posebej tistih, ki so plašne. Čim te žival opazi, začne teči stran od tebe, saj se te boji in tako mi je bilo vse jasno, ko mi je dedek razložil, zakaj pridejo prav strelni daljnogledi.

Strelni daljnogledi pomagajo lovcu boljše videti tudi na daljše razdalje

Če si zraven živali, bo ta seveda pobegnila takoj, ko te bo opazila, zavohala ali začutila. Ravno. Zato je zelo pomembno, da se držimo neke razdalje, še posebej, če žival lovimo. Strelni daljnogledi so ravno zato ena izmed glavnih stvari, ki jih čisto vsak človek potrebuje. Opreme za lovstvo je seveda zelo veliko in zelo pomembno je, da se lovec pravilno odloči za tiste stvari, ki jih potrebuje. Če zadevo seveda znaš uporabljati, potem boš tudi zelo dober lovec.